About

Dave Borghuis

Al jong met computers in de weer, ooit begonnen met Commodore 64 waarbij ik als 12 jarige administratieve software maakte voor deze computer. In de jaren ’90 kwam de Amiga waar ik actief was in de ‘scene’ en maandelijks een Amiga Club organiseerde waarbij maandelijks 50-75 enthousiastelingen bij elkaar kwamen om ervaringen en programma’s uit te wisselen.

In eind 2010 heb ik in Enschede hackerspace TkkrLab opgericht waar ik nu nog actief bij betrokken ben.

Momenteel heb ik mijn eigen makerspace / 3d printservice opgericht onder de naam TwenSpace

Tubantia heeft een persoonlijk interview met mij gehouden, die kun je hier terug lezen.

Privacy

Sinds de opkomst van internet altijd geïnteresseerd geweest in invloed deze techniek op de mensen en de gevolgen voor de privacy. De laatste tijd krijgt privacy dankzij de lekken van Snowden en meer recent de AVG meer aandacht, maar voor veel mensen is het nog niet duidelijk wat (verlies van) privacy inhoud.

In April/Maart 2014 Privacy Enschede georganiseerd waarbij lezingen werden gehouden door o.a. Brenno de Winter en eerste Privacy Café Enschede

Maker

In eind 2010 heb ik in Enschede makerspace TkkrLab opgericht waar ik nu nog actief bij betrokken ben. Tevens heb ik diverse evenementen bezocht en actief meegeholpen met het opzetten hiervan zoals de Maker Festival Twente en de 4 jaarlijkse hackers campingen zoals SHA2017, MCH2021 etc.

Voor mijn projecten die ik heb gemaak zie ‘Maker projecten’

Piraat

In 2017 was ik kandidaat voor de 2e kamerverkiezing namens de Piratenpartij. Voor 2021 stond ik op de lijst als lijstduwer.

Sociale media

Volg me ook op sociale media zoals:

In de Media

  • Radio interview op tvenschede over ddos saxion en wegener (5 dec, 2014)
  • Lezing over ‘Hackerspace, Makerspace, FabLab: wat is wat?’ (24 Nov 2013)
  • TV interview op tvenschede, 1 jarig bestaan TkkrLab (24 feb. 2012)
  • Opening TkkrLab tvenschede (28 mei 2011)