TkkrLab hackerspace

Het is een poosje stil geweest op mij blog geweest, de reden is dat ik een nieuwe hobby heb gevonden namelijk TkkrLab.

Afgelopen zomer ben op de eth0 zomer kamp geweest en heb voor het eerst kennis gemaakt met FablabTruck en hackerspace Revspace.

Eerst voor de mensen die het niet weten wat een hackerspace is, hier een definitie: “een fysieke ruimte om gezamenlijk creatieve kunst- hardware- en software projecten te doen”. Dus geen crackers die gaan inbreken op computers. Alles wat normaal verboden is, is ook in een hackerspace verboden. Een voorbeeld van wat we wel doen is bv met open source hardware zoals de Arduino bezig zijn of wat dingen uitzoeken met Unbuntu.

Ik vond de Fabtruck en Revspace zo leuk dat ik het heel jammer vond dat er een dergelijke ruimte er nog niet in Twente was.

Op dat moment kun je twee dingen doen: wachten tot iemand ander het opricht of zelf aan de slag gaan.

Voor de laatste optie heb ik gekozen, op 28 dec heb ik in Mac Berlijn in Enschede een eerste meeting gehouden van Tkkrlab waar ongeveer 15 mensen waren. Daarna hebben we twee wekelijks een meetup gehouden eerst bij mensen prive thuis en daarna tijdelijk bij de Tetem / Fabrieksschool.

Via project “Tussentijd” van Tetem hebben we sinds 18 februari een tijdelijke anti-leegstand ruimte tot onze beschikking gekregen aan de Molenstraat 74 in Enschede. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de inrichting van deze ruimte. We hebben nu een electronica hoek en een tool hoek waar men aan de slag kan gaan om creatief bezig te zijn. Als je lid bent kun je er altijd in wanneer je ook maar wilt, dus mocht je midden in de nacht ineens inspiratie hebt kan dat. In de praktijk wil het wel eens laat worden voordat de ruimte sluit, tijden na middernacht zijn geen uitzondering.

We zijn iedere dinsdag avond open vanaf 19:00 kom gerust langs als je kennis wilt maken met Tkkrlab. Mocht je op een ander moment willen langs komen kijk dan hier of we open zijn en kom dan kijken in onze space.