De terroristen hebben gewonnen (in USA)

In dit artikel word het verhaal verteld van een muzikant die met geldige papieren naar USA wil en op het vliegveld om onduidelijke reden word tegengehouden. Sinddien (13 maand geleden) probeert ze er achter te komen waarom ze niet meer welkom is in Amerika.

Zoals Bruce Schneier al zegt op het moment dat we angst voor terrorisme laten overheersen hebben de terroristen gewonnen. Dit laaste incident is voor mij een teken aan de wand dat ze in ieder geval in Amerika hebben gewonnen.

Dit is natuurlijk niet de enige incident, er zijn een gros van verhalen over de huidige TSA (organisatie verantwoordelijk voor controle op vliegveld in USA) onzinnege controles of checks uitvoerd in angst voor dat een terrorist in een vliegtuig komt. Niet dat ze effectief werken, er komen nog steeds bommen, messen en andere objecten in de cabine van een vliegtuig die daar niet horen. Maar gelukkig voorkomen ze wel dat er enige vloeistoffen aan boord komt.

Read more: Terrorists Win | What Terrorists realy want

3 thoughts on “De terroristen hebben gewonnen (in USA)

  1. Een beetje. Ik vind dat de USA na 11/9 overdrijft met maatregelen ‘tegen’ terroristen inclusief een “card blaco” om iedereen in de wereld te bespioneren zonder enige warrent.

  2. Het is in ieder geval goed om te blijven nadenken, zelfs als je zo ver van huis zit en eigenlijk op een hele lange vakantie bent … 😉

Comments are closed.